• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. aaddegroot

    Eén van de publieke randvoorwaarden waar zorgverzekeraars aan gehouden zijn is dat er geen premiedifferentiatie mag plaatsvinden voor dezelfde polis. Het vrijwillig eigen risico wordt nu gebruikt om juist tot premiedifferentiatie over te kunnen gaan. De premiekorting die deze groep jonge gezonde, en voor de zorgverzekeraar extra aantrekkelijke, verzekerden realiseert is groter dan de kosten die worden bespaard. Deze extra korting wordt betaald door de verzekerden die vanwege de gezondheid geen gebruik kunnen maken van een vrijwillig eigen risico. Zo is het niet bedoeld. Weer een ondermijning van de solidariteit binnen het stelsel. Tijd voor een verbod op het vrijwillig eigen risico.

  2. Arne van Oranje

    Een overstapper kost gemiddeld 150 euro aan administratie bij de zorgverzekeraars wat niet uitgegeven wordt aan zorg. Dus dat is jaarlijks zo rond de 150 miljoen euro. En dat we dit al 15 jaar doen betekend dat er 2,2 miljard euro uitgegeven aan dit circus. Tel hier de 50 miljoen euro die per jaar besteed wordt aan reclame en dan wordt de pot 3 miljard euro in 15 jaar tijd.
    En allemaal bedoeld om de illusie hoog te houden dat je als burger keuzevrijheid hebt in dit zorgsysteem.