• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Arne van Oranje

  Die 13 euro draagt in totaal maar 23% van de 675 miljoen euro bij, de rest komt van andere belasting.
  Wat ik dan weer niet snap is waarom de inkomensafhankelijke zorgbijdrage omlaag gaat als de zorgkosten gaan stijgen de komende jaren.
  De beste manier om meer geld vrij te krijgen voor de zorg is het loslaten van het maximale inkomen waar het voor betaald moet worden bij de inkomensafhankelijke zorgbijdrage. De regel is nu zo dat 55.000 euro inkomen per jaar het maximum is, iemand met een inkomen van bijvoorbeeld 2x dit inkomen betaald hetzelfde bedrag als iemand met een inkomen van 55.000 euro en niet 2x dit bedrag. Dit is in mijn ogen een onrecht. Als je dit loslaat kun je ook het eigen risico bekostigen en afschaffen want het is nog steeds een boete op ziek zijn.

 2. herman@ookbegeleiding.nl

  Hoewel ik als zorgverlener het eens ben met deze maatregel, vraag ik mij wel af hoe deze verhoging uiteindelijk bij de werkgever terecht komt. Ik zie graag terug hoe de werkgevers die het betreft deze loonsverhoging terugzien in de tarieven voor de zorgproducten. (idem voor komende bonussen en loonverhogingen)

 3. HHor

  Ongelofelijk dat de rekening bij de burger c.q. de patiënt wordt gelegd door de zorgverzekeringspremie jaarlijks extra te verhogen voor de salarissen. De salarisdiscussie in de zorg is een CAO-punt dat werkgevers en werknemers moeten oplossen. Daarnaast gaan zorgwerkgevers onzorgvuldig om met het geld dat ze ontvangen. Ze spenderen te veel geld aan verkeerde zaken. Denk hierbij aan het telkens inhuren van dure Interimmers, dure wervings- & selectiebureaus, allerlei consultingbureaus, fusies en geldverspillende innovatietrajecten waar de zorgklanten en operationele medewerkers niets aan hebben. Daarnaast moet elke zorgorganisatie voor kapitalen verbouwd worden. Daarnaast gaan er in ziekenhuizen kapitalen naar MSB’s en medisch specialisten.
  De zorgorganisaties moeten het geld voor personeel halen uit hun eigen bedrijfsvoering, deze op orde brengen en stoppen met de onnodige kapitaal verkwistingen. Daarnaast kun je als Nederlandse burger niet zeggen ik accepteer de premieverhoging van de zorgverzekeraars niet. Een zorgverzekering is namelijk verplicht. Burger is dus nu al de dupe.