• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. HB

  Maurice de Hond stelt de volgende terechte vragen:
  Als de vaccinaties nog steeds zo goed helpen tegen ziekenhuisopnames, zoals door Van Dissel steeds beweert wordt, waarom is men dan bang dat de ziekenhuisopnames fors gaan oplopen door de Omikron variant?
  En als die niet zo goed helpen, waarom zou een booster met hetzelfde vaccin, dan toch een groot verschil maken?
  Als boosteren onze grote redding zou betekenen, waarom is er dan ook paniek in landen waar men al veel meer geboosterd heeft?
  Loopt u als RIVM/OMT/regering niet het gevaar om van boosteren hetzelfde heil te verwachten als wat u eerder van de vaccinatiecampagne verwachtte en het tegenvalt?
  Wat is de reden dat wij nu in een complete lockdown gaan, terwijl dat niet zo is in de landen om ons heen?
  Wat is de reden dat het in Zweden, zonder schoolsluitingen, zoveel beter gaat dan in Nederland? Hebben ze daar iets goed gedaan wat wij niet goed hebben gedaan? En wat kunnen we daarvan leren?
  Zou het langzamerhand geen tijd worden om te onderkennen dat het geïnfecteerd raken met Covid-19 van anderen dan ouderen/kwetsbaren, een betere bescherming op termijn biedt dan het aanhoudend boosteren/vaccineren? Zeker als blijkt dat de Omikron-variant minder ziekmakend is dan de oudere varianten?
  Er wordt aangegeven dat tot de lockdown besloten is omdat er nog veel onzeker is over het verdere verloop van de verspreiding van de Omikron-variant. Maar daarbij weet u nu wel één ding zeker: de schade die u de samenleving op allerlei vlakken aandoet door die lockdown. Was het niet verstandiger geweest, gezien juist die schade, om wat meer tijd te nemen om zeker te weten wat het verloop van Omikron zal zijn?
  Heeft de 3G Corona-toegangspas niet sterk bijgedragen tot de verdere verspreiding van het virus in Nederland?
  Gezien het falen van de 3G-Coronatoeganspas, wat is dan nog de relevantie om door te gaan met een 2G-variant?