ACTUEEL

Longarts Postmus moet plan maken van VUmc

Het is nog niet duidelijk of Piet Postmus zijn werkzaamheden bij het VUmc gaat hervatten. De longarts zat dinsdag rond de tafel met de raad van bestuur van het ziekenhuis om het conflict tussen de twee partijen op te lossen. Het VUmc heeft Postmus nu als opdracht meegegeven om in een notitie aan te geven hoe hij denkt de relaties en communicatie tussen hem en anderen te kunnen herstellen.

Dat heeft het ziekenhuis in een persbericht gemeld. Postmus werd een kleine twee weken geleden op non-actief gezet, omdat zijn positie volgens het VUmc onhoudbaar was. Postmus was naar de raad van toezicht gestapt om zijn bezorgdheid te uiten over de veiligheid van patiënten. Ook meldde hij recent aan het bestuur spoedeisende patiënten door te zullen verwijzen naar een ander ziekenhuis.

Kort geding

Postmus spande vorige week een kort geding aan tegen het VUmc, omdat hij op non-actief was gezet. Dat werd aangehouden omdat de twee nieuwe leden van de raad van bestuur en de longarts weer met elkaar wilden praten. Felix Chorus, advocaat van Postmus, wilde dinsdag niet inhoudelijk reageren op het gesprek tussen Postmus en de raad van bestuur van het VUmc. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top