ACTUEEL

Achmea vernieuwt raad van bestuur

Verzekeringsgroep Achmea heeft twee nieuwe leden voor haar raad van bestuur benoemd. Per 1 april wordt Huub Arendse, partner bij KPMG Nederland, benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Achmea. Tegelijkertijd treedt Roelof Konterman, de huidige voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, als lid toe tot de raad van bestuur.

De toetsingen van toezichthouders DNB en AFM op deze benoemingen zijn afgerond, meldt Achmea en de Centrale Ondernemingsraad van Achmea heeft positief geadviseerd.

Nieuwe bestuurders

Konterman is sinds 1983 werkzaam bij Achmea in diverse functies. Vanaf 2004 was hij in diverse directiefuncties actief bij Achmea Zorg. Sinds 2008 is hij voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, waar in 2011 Agis aan is toegevoegd. Konterman staat dit jaar op plek 2 in de Skipr 99, de lijst van meest invloedrijke beslissers in de gezondheidszorg. Achmea zoekt nog naar een opvolger, meldt perswoordvoerder Stefan Kloet van Achmea desgevraagd. Tot die tijd combineert Roelof beide functies.
Arendse werkt sinds 1982 bij KPMG en gaf tot 2007 leiding aan de Financial Services activiteiten. Daarnaast is hij lid van het Global Insurance Leadership Team van KPMG International.

Raad van bestuur Achmea

De raad van bestuur van Achmea bestaat vanaf 1 april 2013 uit: Willem van Duin (voorzitter), Huub Arendse (CFO), Danny van der Eijk (Schadeverzekeringen, Directe en Intermediaire Distributie), Jeroen van Breda Vriesman (Pensioenen, Levensverzekeringen, Grootzakelijke en Bancaire Distributie) en Roelof Konterman (Zorg en Internationale Activiteiten).

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 maart 2013

Door Roelof Konterman verantwoordelijk te maken voor de kleine internationale portefeuille kan hij niet meer gezien worden als een graaier in de zorg, want hij werkt maar deels voor de zorg.

Anoniem

7 april 2013

Een prachtige manier om het salaris van Konterman op te krikken. Hij blijft verantwoordelijk voor zorg maar daar kan ie natuurlijk niet verdienen wat z'n maten in het bestuur van Achmea verdienen. De windowdressers van Achmea weten het weer goed voor elkaar te krijgen. Onbegrijpelijk dat deze club in zorg zo groot is.

Top