ACTUEEL

Laurens wil Thuiszorg Rotterdam overnemen

Laurens wil Thuiszorg Rotterdam overnemen

Thuiszorg Rotterdam en Laurens zijn voornemens te fuseren. Het noodlijdende Thuiszorg Rotterdam komt per 1 juli onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van Laurens te vallen. Voor Thuiszorg Rotterdam is het de derde fusiepoging in korte tijd.

De twee organisaties voeren naar eigen zeggen sinds enkele weken gesprekken. Volgens de fusiepartners worden ze gedreven door “een zelfde visie op zorg”. “Zorg wordt meer en meer een gedeelde verantwoordelijkheid van mensen zelf, vrijwilligers en mantelzorgers en zorgprofessionals”, aldus de twee organisaties. “Het gaat om samenredzaamheid.”

Complementair

Laurens en Thuiszorg Rotterdam denken in dit opzicht complementair te zijn. Laurens is sterk op het gebied van geriatrische revalidatiezorg en beschutte woonvormen voor mensen met dementie, terwijl  Thuiszorg Rotterdam in de wijken actief is.

Eerdere fusiepogingen

Thuiszorg Rotterdam is al enkele jaren op zoek naar een fusiepartner. In 2011 leed de organisatie 3,5 miljoen euro verlies en moesten zeventig banen geschrapt worden. De voorgenomen fusie met collega-thuiszorgaanbieder Aafje strandde in 2011. Vorig jaar gebeurde hetzelfde met een voorgenomen fusie met Espria en ADG dienstengroep. Laurens den Thuiszorg Rotterdam hebben de voorgenomen fusie voorgelegd aan hun Cliëntenraad en de Ondernemingsraad. Ook moet de Autoriteit Consument & Markt (ACM) beoordelen of de fusie gevolgen heeft voor de keuzevrijheid van klanten.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top