ACTUEEL

Scheidsgerecht geeft dermatologen respijt

De vier dermatologen van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven mogen voorlopig in het ziekenhuis aan de slag blijven. Het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg heeft woensdag besloten een definitief oordeel over het conflict tussen de dermatologen en het ziekenhuis voorlopig op te schorten, aldus het Brabants Dagblad.

Het Scheidsgerecht vindt dat beide partijen gezien de grote belangen die op het spel staan nog een laatste keer met elkaar in overleg moeten. Het Scheidsgerecht zal de zaak tot die tijd aanhouden.

Private praktijk

Het bestuur van het ziekenhuis wil de toelatingsovereenkomst met de vier artsen, de complete maatschap dermatologie, opzeggen. De vier zouden vanaf september 2011 tot voorjaar 2012 een private praktijk hebben gerund binnen de muren van het ziekenhuis. De artsen zeggen dat ze daarvoor de mondelinge toestemming hadden van bestuursvoorzitter Piet Batenburg. Die ontkent dat. De zaak werd voorgelegd aan het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg, dat in dit soort zaken een definitief oordeel mag vellen waartegen geen beroep mogelijk is.

Vervanging

Het Catharina Ziekenhuis had al vervangers geregeld. Daarvoor werd een overeenkomst gesloten met de maatschap dermatologie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht, die in Eindhoven medio mei een dependance zou openen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top