Finance

Raadsmeerderheid voor borgstelling Orbis

In de gemeenteraad Sittard-Geleen tekent zich een meerderheid af die Orbis Medisch en Zorgconcern een borgstelling van 5 miljoen euro wil verlenen voor financiering van het sociaal plan. Het college wil op uiterlijk 13 juli hierover een besluit nemen.

Goede zorg en werkgelegenheid

De coalitiefracties PvdA, GOB en GroenLinks zijn voor het verlenen van steun aan het noodlijdende Orbis. Voor deze partijen staat het belang van goede zorg in stad en regio voorop, evenals het werkgelegenheidsaspect. PvdA-er Henk de Boer vindt het belangrijk dat er een eind komt aan de onzekerheid van Orbis-werknemers. ”Als dat kan door voor 5 miljoen garant te staan voor het sociaal plan, zeg ik: doen”, zegt hij in dagblad De Limburger.

Reddingscenario Orbis

Voor de financiering van het sociaal plan, en daarmee de reorganisatie en doorstart van het concern, is twintig miljoen euro nodig. Onlangs hebben stakeholders op een conferentie een reddingscenario opgesteld en afspraken gemaakt waarmee Orbis moet kunnen overleven.

Samenwerking met Atrium

Om haar voortbestaan te redden wil Orbis Medisch en Zorgconcern intensief gaan samenwerken met Atrium in Heerlen. Medio juli moet er definitief helderheid komen over de financiering van het sociaal plan en daarmee de reorganisatie en doorstart van het concern, heeft Orbis laten weten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top