ACTUEEL

Joke van Lonkhuijzen versterkt bestuur Cordaan

Joke van Lonkhuijzen versterkt bestuur Cordaan

Joke van Lonkhuijzen, waarnemend voorzitter van de NVZD, vereniging van bestuurders in de zorg, treedt per 1 juli toe tot de raad van bestuur van zorginstelling Cordaan. Zij krijgt als aandachtsgebied de bedrijfsvoering en één van de sectoren.

NVZD

Van Lonkhuijzen was tot juli 2012 voorzitter van de raad van bestuur van GGZ inGeest. Met het voordragen van een nieuwe NVZD-voorzitter deze week wordt haar functie bij vereniging van bestuurders in de zorg overbodig. Het bestuur van de NVZD draagt universiteitsbestuurder en arbeidsrechtdeskundige Paul van der Heijden op 13 juni voor. De achterban spreekt zich dan tijdens een algemene ledenvergadering uit over de beoogde benoeming.

Loopbaan

Van Lonkhuijzen begon haar loopbaan als verpleegkundige en bekleedde na het behalen van twee universitaire graden een groot aantal (interim-)management- en bestuursfuncties in de gezondheidszorg. Zij is lid van de raad van toezicht van het Trimbos Instituut, lid van de raad van commissarissen bij zorgverzekeraar Achmea en voorzitter van het Curatorium Postdoctorale Opleiding Verandermanagement aan de Vrije Universiteit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top