ACTUEEL

Laurens neemt Thuiszorg Rotterdam definitief over

Thuiszorg Rotterdam is per 15 augustus 2013 een onderdeel van Laurens. Het bestuur en toezicht van Thuiszorg Rotterdam is overgedragen aan Laurens. Dit melden de organisaties in een persbericht. Hiermee komt een einde aan de zoektocht naar een overnamepartner voor het noodlijdende Thuiszorg Rotteram.

Bestuurder Eric Hisgen van Thuiszorg Rotterdam heeft zijn functie neergelegd. Zijn taken en verantwoordelijkheden zijn overgedragen aan Ids Thepass en Marc Scholten, die samen de raad van bestuur van Laurens vormen. Ook de raad van toezicht van Thuiszorg Rotterdam heeft haar verantwoordelijkheden overgedragen aan de raad van toezicht van Laurens. Twee leden van de raad van toezicht van Thuiszorg Rotterdam, de heer Van den Akker en mevrouw Verseput, zijn toegetreden tot de raad van loezicht van Laurens.

Organisatorische fusie

Tot de organisatorische fusie op 1 januari 2015 blijven Laurens en Thuiszorg Rotterdam twee aparte organisaties onder één gezamenlijk bestuur en toezicht. De organisatiestructuur binnen de beide organisaties blijft voorlopig hetzelfde.

Zoektocht

Thuiszorg Rotterdam was al enkele jaren op zoek naar een fusiepartner. In 2011 leed de organisatie 3,5 miljoen euro verlies en moesten zeventig banen geschrapt worden. De voorgenomen fusie met collega-thuiszorgaanbieder Aafje strandde in 2011. Vorig jaar gebeurde hetzelfde met een voorgenomen fusie met Espria en ADG dienstengroep.

Op 7 mei 2013 kwam naar buiten dat Thuiszorg Rotterdam en Laurens met elkaar in gesprek waren over een overname. De oorspronkelijke streefdatum hiervoor lag op 1 juli 2013. Deze streefdatum werd echter niet gehaald vanwege aanvullende vragen die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) had over de melding. Op 7 augustus van dit jaar werd alsnog goedkeuring van de ACM ontvangen, waarna de deal snel kon worden gesloten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top