ACTUEEL

ING zet overname Slotervaartziekenhuis onder druk

ING dreigt al zijn leningen aan het Slotervaartziekenhuis per direct op te eisen als de overname door ondernemer Loek Winter niet binnen een week geregeld is. Dat schrijft het NRC Handelsblad op basis van een vertrouwelijke brief van de bank die de krant in bezit heeft.

Het beslag dat de familie Erbudak vorige week heeft laten leggen op de aandelen van het ziekenhuis vormt de aanleiding voor de brief, schrijft het NRC. De voorzieningenrechter in Haarlem buigt zich woensdag 18 december over Erbudaks beslaglegging.

Beslaglegging

Erbudak had de verkoop van het ziekenhuis aan de MC Groep van Winter aangevochten bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De Ondernemingskamer zette woensdag 11 december nog grote vraagtekens bij de deal, maar gaf de tijdelijk onafhankelijk bestuurder van de ziekenhuis-holdings, Charlotte Insinger, de bevoegdheid te beslissen. Verder betwist Erbudak de rechtmatigheid van de huidige eigenaar. Erbudak  heeft de aandelenemissie aangevochten bij de rechter. De ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof moet nog uitspraak doen of de aandelenuitgifte rechtmatig is geweest. Het belang van de familie Erbudak in het ziekenhuis is door de emissie verwaterd tot minder dan 1 procent.

Overname Slotervaart

De overname van het ziekenhuis is pas definitief rond als de rechter het beslag deze week opheft, blijkt uit de brief van ING. De nieuwe Slotervaart-eigenaar Winter ging er eind vorige week vanuit dat het beslag niets zou afdoen aan de nieuwe eigendomsverhoudingen.“We hebben een koopovereenkomst en daarmee is de overname een feit”, zei de nieuwe Slotervaart-eigenaar Winter een paar dagen terug. “Door de verkoop zijn de problemen tussen de aandeelhouders losgeknipt van het ziekenhuis, daarin spelen wij verder geen rol.”

Jan van Goyen

Behalve het NRC Handelsblad bericht dinsdag ook het Parool over perikelen tussen Erbudak en Winter. Erbudak zou Winter hebben gedwongen af te treden als directeur van de Amsterdamse privékliniek Jan van Goyen. Deze kliniek is een 'buitenpoli' van het Slotervaart en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Erbudak vond de beloning voor Winter te hoog. Hij kreeg de keuze tussen ontslag of 'vertrek uit eigen beweging', bericht het Parool op basis van notulen van november 2012.

0 Reacties

Top