ACTUEEL

Nij Smellinghe legt Sionsberg aan infuus

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft zich in maart garant gesteld voor de volledige liquiditeitsbehoefte van de noodlijdende fusiepartner De Sionsberg in Dokkum. In vorig jaar verstrekte Nij Smellinghe ook al een lening van 1,1, miljoen euro.

Een en ander blijkt uit berichtgeving van RTL. Over omvang van de garantstelling doet Nij Smellinge geen uitspraken. De vraag naar financiële steunverlening is actueel geworden nu recentelijk duidelijk is geworden dat de financiële prestaties van De Sionsberg over 2012 veel slechter waren dan voorzien. Het verlies in 2012 bedroeg bijna 10 miljoen euro, terwijl het ziekenhuis eerder met de helft rekening had gehouden. Het eigen vermogen van De Sionsberg was eind 2012 5 miljoen euro negatief en de totale schuld was opgelopen tot 40 miljoen euro.

Eigen broek ophouden

Zonder de fusie met Nij Smellinghe in september 2012 was De Sionsberg waarschijnlijk al failliet gegaan. Nij Smellinghe-topman Peter Littooy gaf destijds wel aan dat De Sionsberg uiteindelijk wel “financieel de eigen broek moet kunnen ophouden”. Onduidelijk is wanneer De Sionsberg hierin slaagt. Het ziekenhuis in Dokkum heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk geklaagd over het wegblijven van patiënten, wat er op kan wijzen dat het ziekenhuis nog altijd moeite heeft voldoende inkomsten te genereren. In augustus zag De Sionsberg zich nog genoodzaakt om 120 arbeidsplaatsen te schrappen.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 april 2014

Nog even, dan heeft Drachten ook geen ziekenhuis meer

Anoniem

5 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 07-04-2014 13:20.

Top