ACTUEEL

Albert Schweitzer benoemt nieuwe bestuursvoorzitter

Peter van der Meer treedt op 1 oktober aan als voorzitter van de raad van bestuur (rvb) van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Hij is nu vicevoorzitter van de rvb van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam.

Van der Meer volgt Pier Eringa op, die op 1 april president-directeur werd van spoorwegbeheerder ProRail. Samen met de zittende bestuurder John Taks vormt Van der Meer vanaf oktober een complete tweehoofdige rvb van het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Voordat hij bij het OLVG ging werken, was Van der Meer bestuurder bij onder meer het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag. De nieuwe bestuursvoorzitter is geschoold in accountancy en behaalde zijn doctoraal informatiemanagement aan Universiteit Nyenrode.

Van der Meer is tevens de beoogd bestuursvoorzitter van de voorgenomen fusieorganisatie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en de Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft ingestemd met de bestuurlijke fusie. De betrokken ziekenhuizen wachten nog op goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top