ACTUEEL

Katja Hoorn stapt over van Cordaan naar Kentalis

Koninklijke Kentalis heeft Katja Hoorn benoemd tot lid van de raad van bestuur. Ze volgt Paul van der Wijk op, die waarnemend lid van het college van bestuur van Hanzehogeschool Groningen is.

Katja Hoorn is op dit moment directievoorzitter van Cordaan Thuiszorg in Amsterdam. Haar focus ligt hierbij op het veranderingsproces, om de organisatie in sterk veranderende omstandigheden in de zorg naar een nieuwe toekomst te loodsen. Daarvoor was zij onder meer directeur van Amsterdam Thuiszorg, waar zowel klantgerichtheid als het versterken van de bedrijfsmatige kant een belangrijk thema was. Hoorn is opgeleid als psycholoog met specialisme Arbeids-en organisatiepsychologie. Katja Hoorn start haar werkzaamheden voor Kentalis in januari 2016 en zal samen met Henk Bakker, voorzitter raad van bestuur, het bestuur vormen

Haar voorganger Paul van der Wijk is per 1 oktober opgestapt om aan de slag te gaan bij Hanzehogeschool Groningen. Volgens een woordvoerder van Koninklijke Kentalis brak de reisafstand hem op: Van der Wijk woont in het noorden terwijl Kentalis zich in het Noord-Brabantse Sint-Michielsgestel bevindt.

Kentalis

Kentalis is een landelijke organisatie en al 225 jaar specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid of doofblindheid. Of zij hebben moeite met taal en spraak (taalontwikkelingsstoornis), mogelijk in combinatie met andere beperkingen. Kentalis biedt hen een scala aan mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Daarnaast deelt de organisatie haar kennis en expertise met andere professionals: nationaal en internationaal. Kentalis heeft als doel dat iedereen kan meedoen aan de samenleving.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top