ACTUEEL

Massa-ontslag in Twentse thuiszorg

ZorgAccent & Thuiszorg Noordwest Twente ontslaat 460 thuiszorghulpen. Dat maakte woordvoerder Jan Kramer van Abvakabo FNV donderdag bekend. Het personeel wordt vrijdag geïnformeerd.

Baanverlies voor 1500 medewerkers

In totaal moeten de drie Twentse thuiszorginstellingen Carint Reggeland, ZorgAccent &Thuiszorg Noordwest Twente en Livio voor het einde van dit jaar 1500 gekwalificeerde hulpen ontslaan, omdat ze de aanbesteding voor het leveren van thuiszorg in veertien Twentse gemeenten aan hun neus voorbij zagen gaan.

Thuiszorg Twente door TSN

Afgelopen dinsdag kozen de Twentse gemeenten voor Thuiszorg Service Nederland (TSN) die de laagste prijs bood. Vanaf 1 januari volgend jaar levert zij de thuiszorg in Twente. Het is volgens Kramer volstrekt onduidelijk of TSN een deel van het ontslagen personeel gaat overnemen. “Een voorstel tot collectieve overname hebben ze getorpedeerd.” Donderdagmiddag overleggen Kramer en TSN verder over mogelijke overname van personeel.

Geen herplaatsing

Carint, ZorgAccent &Thuiszorg Noordwest Twente en Livio kunnen de ontslagen medewerkers niet elders in de organisatie herplaatsen. (ANP)

>> Skipr daily en Skipr weekly <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen. Daarnaast biedt Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht van het belangrijkste nieuws. Registreer u voor de Skipr weekly.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

6 november 2009

lang leve de marktwerking in de zorg. Clienten krijgen weer een hoop rompslomp, zorgverleners mogen bij de slavenhandelaar gaan bedelen voor een baantje voor een habbekrats. Het begrip kwaliteit geld nog alleen voor de winstmarges.

Top