ACTUEEL

Geplaagd Vanboeijen benoemt nieuwe raad van toezicht

Zorginstelling Vanboeijen heeft een nieuwe raad van toezicht. De vorige leden, inclusief de eerder dit jaar benoemde voorzitter Janny Vlietstra, stapten op na interne strubbelingen.

De nieuwe raad bestaat uit Henk Schoep, Hans Reinders en Evert Uitentuis. Reinders neemt tijdelijk het voorzitterschap op zich. Al maanden is het onrustig binnen de top van Vanboeijen. Verschillende managers en bestuurders moesten het veld ruimen. De gang van zaken heeft tot grote onrust op de werkvloer geleid.

De ondernemingsraad eiste in februari het vertrek van de voorzitter van de oude raad van toezicht Janny Vlietstra, die naar het oordeel van de OR onzorgvuldig en autoritair had opgetreden. Ondanks eerder verzet ruimt Vlietstra nu op 1 april toch het veld, wanneer de nieuwe raad begint. Op diezelfde datum gaat ook Annette Imhof als nieuwe bestuurder van Vanboeijen aan de slag.

Rust

Personeel en vakbonden hopen dat de rust binnen Vanboeijen weer terug keert. Vanboeijen staat tot na de zomer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie wil onder meer dat de zorginstelling bestuurlijk orde op zaken stelt.

Nieuwe raad

Reinders is emeritus-hoogleraar ethiek aan de VU in Amsterdam en woont in Schoonloo. Schoep is werkzaam als organisatie-adviseur,(interim)manager en ondernemer in de publieke sector waaronder de zorg en woont in Assen. Uitentuis heeft brede ervaring als projectleider en directeur in verschillende organisaties in de gehandicaptensector en woont in Leusden.

Met de benoeming van deze drie nieuwe leden bestaat de raad van toezicht uit het minimaal vereiste aantal leden. In de komend periode zal gewerkt worden aan het verder op sterkte brengen van de raad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top