Finance

'Bos en Romijn gaan fusiegigant VUmc en AMC leiden'

'Bos en Romijn gaan fusiegigant VUmc en AMC leiden'

Wouter Bos en Hans Romijn zijn de beoogde voorzitters van de raad van bestuur van de fusieorganisatie die ontstaat als het VU medisch centrum (VUmc) en het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam samengaan. Bos staat nu aan het hoofd van het VUmc, Romijn leidt vanaf 1 december het AMC.

Marcel Levi, nu nog de voorzitter van de raad van bestuur, zegt in het profiel van Romijn in Skipr magazine dat het de bedoeling is dat zijn opvolger de fusieorganisatie gaat leiden samen met Bos. "Het AMC zocht iemand die inhoudelijk sterk is", aldus Levi, die heel blij is met de benoeming van Romijn. Peter Sluyter, hoofdverpleegkundige bij het AMC, zegt: "Het is helemaal niet gek om een ex-politicus aan het roer te plaatsen (Wouter Bos, redactie), samen met iemand die bij wijze van spreken met zijn voeten in de klei heeft gestaan".

Bos laat bij monde van een woordvoerder van het VUmc weten: "Niets nieuws onder de zon. Het was Levi en Bos, nu wordt het Romijn en Bos." Met andere woorden: Marcel Levi en Bos zelf waren de beoogde bestuurders van het fusieziekenhuis, met de benoeming van Romijn wordt hij het in plaats van Levi. Het AMC en VUmc willen al langer fuseren. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft deze zomer groen licht gegeven. Momenteel buigt de Autoriteit Consument & Markt zich over het fusieverzoek.

Hyperintelligent

Het AMC maakte in oktober bekend Romijn te hebben benoemd tot opvolger van Levi als voorzitter van de raad van bestuur. Levi vertrekt om leiding te geven aan University College London Hospitals. Romijn is internist, gespecialiseerd in endocrinologie. Hij is divisievoorzitter Inwendige & Uitwendige Specialismen bij het AMC sinds 2010, waar hij leiding geeft aan honderden mensen. Levi noemt hem hyperintelligent, Sluyter roemt zijn empathische karakter.

Volgens betrokkenen is Romijn een goede arts en wetenschapper. De eigenschappen die hem op die twee terreinen zo goed maken, komen hem ook goed van pas als leidinggevende. Aart Jan van der Lelij, endocrinoloog aan het Erasmus MC: "Hans kan de veelheid aan veranderingen goed overzien en voorspellen hoe die invloed zullen uitoefenen op de organisatie." Overigens is Romijn tevens een gangmaker als leidinggevende: hij gaat regelmatig borrelen in Amsterdam met arts-assistenten.

Lees het profiel van Hans Romijn in Skipr magazine 12, december 2016.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top