ACTUEEL

IGJ heft bevel Arduin-locatie Aagtekerke op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het bevel bij Arduin, locatie Aagtekerke, opgeheven. Tegelijkertijd houdt de inspectie zorgen over de kwaliteit van zorg bij de zorgaanbieder.

In september legde de IGJ een bevel op aan het behandelcentrum in Aagtekerke. Het bevel hield in dat de zorg moest worden beëindigd aan inwonende cliënten met een verstandelijke beperking die Bopz-gerelateerde zorg kregen. De zorgverleners waren niet in staat om goede zorg te bieden.

Inmiddels zijn vier van de zes cliënten met een rechterlijke machtiging overgeplaatst naar een andere zorgaanbieder. Voor de andere twee cliënten met een rechtelijke machtiging is een andere oplossing gevonden om de zorg vorm te geven. Tijdens de recente bezoeken heeft de inspectie meer "ernstige tekortkomingen geconstateerd ten aanzien van deskundigheid van zorgverleners, sturen op kwaliteit en veiligheid en medicatieveiligheid".

Geen acuut gevaar

Toch is de inspectie van oordeel dat, hoewel op dit moment de voorwaarden voor goede Bopz-gerelateerde zorg onvoldoende zijn geborgd, de tekortkomingen "geen acuut gevaar meer vormen voor de veiligheid of gezondheid van de cliënten". Daarom is het bevel beëindigd. De tekortkomingen moeten wel snel worden opgeheven.

Over deze zorgen over de kwaliteit en veiligheid van de algehele zorg bij de locatie Aagtekerke, maar ook bij Arduin breed, is de inspectie in gesprek met Arduin. De IGJ volgt de situatie intensief en legt waar nodig maatregelen op die moeten leiden tot goede zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top