ACTUEEL

NFU reduceert aantal kinderkankercentra

De Nederlandse Federactie van UMC’s (NFU) brengt de komende jaren het aantal kinderkankercentra terug naar vier. Wat dit betekent voor de komst voor het nationale centrum voor onderzoek naar en behandeling van kanker bij kinderen is onbekend. Dat meldt De Gelderlander.

Beoogde locaties

Nederland kent zeventien ziekenhuizen die kinderkankerzorg aanbieden. Op termijn moet alleen in het UMC St Radboud in Nijmegen, het AMC in Amsterdam, het Erasmus MC in Rotterdam en het UMCG in Groningen nog ruimte zijn voor de zorg aan kinderen met kanker.

Nationaal kinderkankercentrum

Door de topzorg voor kinderen met kanker in één ziekenhuis te concentreren, zal de overlevingskans toenemen, is de verwachting van de Coöperatie Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC). De NFU is tegen de plannen van de NKOC, omdat er geen enkel wetenschappelijk bewijs zou zijn. Daarnaast betekent de komst van één kinderkankercentrum lange reistijden voor veel ouders en kinderen.  Emile Lohman, voorzitter van de raad van bestuur van het UMC St Radboud, denkt dat een nationaal centrum overbodig is naast de vier beoogde behandellocaties, weet De Gelderlander.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mercer30Karyn

7 oktober 2011

The <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> are essential for guys, which are willing to start their own career. As a fact, that is not very hard to get a collateral loan.

Top