• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Arne van Oranje

  Treed dan eens hard op NZa naar de zorgverzekeraars!!! Maar dat mag of wil de NZa niet dus moeten de ziekenhuizen en andere zorgaanbieders die strijd voeren.
  De NZa is een tandeloze papiertijger die niet optreed in het belang van de burger en al helemaal niet voor de zorgaanbieders.

 2. Hans Buijing

  Bijzonder inderdaad. Zorgaanbieders mogen hun cliënten en patiënten niet informeren over het gedrag van de zorgverzekeraars (restitutiepolissen die uitgekleed worden bijv.) en contracteertechnieken die passen bij films over georganiseerde misdaad en adviseren over welke type polis bij welke verzekeraars goed passend lijken. Maar zorgverzekeraars kunnen onbelemmerd hun gang gaan hoeven zich niet meer aan informatiereeks houden want die vindt de NZA te “zwart/wit” en doen helemaal niets om de marktmacht van de zorgverzekeraars (tientallen labels maar eigenlijk maar een klein aantal concerns) in te tomen. Dus welke rol ziet de NZa eigenlijk nog voor zich? Of bereidt de NZA zich voor op opheffing omdat de zorgverzekeraars wel zelf hun gedrag kunnen controleren? Zoals in andere geliberaliseerde markten de toezichthouder verdwenen is voor self-audits.

 3. Peter Koopman

  In deze tijd 10% bezuinigen op ziekenhuisbudget kan, maar betekent o.a. ook minder “rek” om verpleegkundigen te behouden en te voldoen aan hun rechtvaardige eisen tot reparatie van hun achter gebleven loonschalen ( SER rapport 12 mei 2021 ) in de CAO zhs. Of ziet de NZa dat anders?