ACTUEEL

Fred Plukker nieuwe bestuursvoorzitter VUmc

Fred Plukker is door de raad van toezicht van het VUmc aangesteld als nieuwe voorzitter raad van bestuur van het VUmc. Frans Corstens wordt lid van de raad van bestuur met als portefeuille zorg. Wim Stalman blijft zijn huidige functie als vice-voorzitter en decaan vervullen. Met de benoemingen van Plukker en Corstens is de raad van bestuur weer compleet.

Plukker en Corstens volgen Elmer Mulder en Wouter van Ewijk op die vrijdag 24 augustus 2012 opstapten als gevolg van de spanningen tussen medisch specialisten bij het VUmc. De spanningen kwamen 21 augustus 2012 naar buiten toen de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis onder verscherpt toezicht plaatste.

Interimbestuurder

Plukker  is klinisch psycholoog en heeft een lange staat van dienst als interim ziekenhuisbestuurder, onder andere bij het Deventer Ziekenhuis, St. Maartenskliniek te Nijmegen en Westfriesgasthuis te Hoorn.

Corstens was aanvankelijk internist, daarna van 1985 tot 2008 medisch specialist nucleaire geneeskunde in het UMC St. Radboud te Nijmegen. Van 2008 tot 2012 was hij vice-voorzitter van de raad van bestuur en decaan van de medische faculteit van het UMC St. Radboud.

Patiëntenvertrouwen

De Raad van Toezicht heeft aan de nieuwe raad van bestuur de opdracht gegeven om op korte termijn het patiëntenvertrouwen volledig te herstellen, de focus op zorg en behandeling waar nodig te intensiveren en de spanningen tussen enkele specialisten daadkrachtig aan te pakken en op te lossen. Plukker: "Ik wil me met mijn nieuwe collega’s van de raad van bestuur uit eigen waarneming zo snel mogelijk een beeld vormen van de situatie. Ons doel is aan de patiënten, de direct betrokken partijen en alle medewerkers te laten zien dat VUmc de professionele omgeving biedt die zij van oudsher kennen."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 augustus 2012

En wat verdient zo'n interimmer? 300.000 euro lijkt me redelijk maar alles wat daar boven komt riekt voor mij naar graaien. Het vumc moet miljoenen bezuinigen tenslotte.

Top