ACTUEEL

Slotervaart en Achmea onderhandelen weer

Slotervaart en Achmea onderhandelen weer

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en zorgverzekeraar Achmea gaan op korte termijn opnieuw onderhandelen over de zorgcontractering voor 2013. Direct na de schorsing van bestuursvoorzitter Aysel Erbudak kondigde Achmea op de eigen website al aan weer in gesprek te zullen gaan met het Slotervaart. De toenadering wordt nu ook door het ziekenhuis bevestigd.

Uit een interne notitie aan het personeel, waar NRC Handelsblad uit citeert, blijkt dat ook de twee overgebleven bestuurders zich tegen het optreden van Erbudak keren. Onder haar leiding belandde het Slotervaart in een slepend conflict met zorgverzekeraar Achmea. Als gevolg hiervan lukte het niet om een contract voor 2013 te sluiten. Aangezien de meerderheid van de Slotervaart-patiënten bij het Achmea-label Agis verzekerd is, dreigde het ziekenhuis in grote problemen te komen.

Aandeelhouder

In de interne brief staat -blijkens berichtgeving van het NRC- ondermeer dat Erbudak “op eigen houtje” handelde “zonder goedkeuring van de overige bestuursleden, zonder goedkeuring van de raad van commissarissen en zonder goedkeuring van de aandeelhouder”. Dit laatste is ten dele waar, aangezien Erbudak zelf ook aandeelhouder is van houdstermaatschappij Meromi, die eigenaar is van het Slotervaartziekenhuis. De rest van de aandelen is in handen van de erfgenamen van de in december 2012 overleden vastgoedondernemer Jan Schram, met wie Erbudak in 2006 het Slotervaartziekenhuis aankocht.

Onjuist informatie

Het is onduidelijk hoe de aandelen momenteel binnen Meromi verdeeld zijn. De NOS meldt dat Erbudak  het eerste recht heeft om de aandelen van wijlen Jan Schram over te nemen en daarmee ondanks haar schorsing zeggenschap over het ziekenhuis zou kunnen krijgen. Dit laat onverlet dat de positie van Erbudak geïsoleerd is. Nadat eerder de aandeelhouders en commissarissen zich kritisch uitlieten over Erbudak, volgen nu ook de overgebleven leden van de raad van bestuur. Het ziekenhuis laat het personeel in ieder geval weten dat Erbudak als bestuurder niet langer handelingsbevoegd is. Het ziekenhuis distantieert zich daarnaast van “eventuele onjuiste en beschuldigende informatie die mevrouw Erbudak in de pers verstrekt omtrent Achmea”.

Lees het interview met Aysel Erbudak uit Skipr magazine 12, 2011

6 Reacties

om een reactie achter te laten

de Jager

26 februari 2013

Wat erg!

Nu kan de monopolist, Achmea, haar gang gaan.

Het wordt tijd dat zorgverleners in aktie komen om de inrichting van zorg efficient te laten verlopen met een kwaliteit waarvoor zij zelf verantwoordelijkheid kunnen zijn.

Anoniem

26 februari 2013

Er gebeuren hier heel onverkwikkelijke zaken. Laat de beerput maar opengaan zodat zelfs dat mens van Schippers beter haar kartonnen dozen in het Tweede kamer gebouw kan inpakken. Ingewijden weten wel wie straks met de hoofdprijs ervandoor gaat nietwaar zorgondernemer Dollar Loek? Twee vechten om een been en de derde hond loopt ermee heen.
Amsterdam gaat finaal naar de kloten. Arme Aysel. Maar al het personeel staat achter je dappere meid!

Hang kreng hang

26 februari 2013

Quote:Het ziekenhuis distantieert zich daarnaast van “eventuele onjuiste en beschuldigende informatie die mevrouw Erbudak in de pers verstrekt omtrent Achmea”.

Ja ja directies en zorgondernemers spreken elkaar achter gesloten deuren en heel toepasselijk heet dat polderen, in het zuiderzeeziekenhuis.

Laat de PvdA eens een monsteronderzoek doen naar de VVD fanclub die achter de schermen voor eigen gewin onze hele uitzonderlijke goede verzorgingsstaat nu wil privatiseren maar daarmee alles wat onze ouders hebben opgebouwd afbreekt.
En doe eens onderzoek naar de invloed van Business Nyenrode en hun VVD aanhang die de hele zorg willen gijzelen met al hun mooie managers bla bal

Klink

26 februari 2013

Ik stap volgend jaar over naar Achmea.Ik vind dat ze geweldig tegenspel hebben geboden tegen Erbudak.Hulde ook de de RVC van SVZ!

Peijl

27 februari 2013

Als 'gewoon"burger zijn we niet voldoende op de hoogte van de belangen die er echter de schermen spelen. Daardoor kunnen we ook geen echt oordeel hebben. Hr of mevr. Klink, dat geldt ook voor U, tenzij U meer info heeft. Zie anoniem.Laat dat dan hier horen. Als burger weet ik wel dat we aan alle kanten verkeerde info krijgen. Ik bedoel politiek, banken, voedsel enz. En dan vindt de politiek het gek dat we geen vertrouwen meer hebben. Hoe zou dat nou komen?

Anoniem

27 februari 2013

verstandig van de raad van bestuurd om Erbudak aan de kant te schuiven.Onderhandelen is geven en nemen en niet solistisch je zin willen doordrijven.Ik vind mevrouw een manipulatieve bestuurder .daarnaast ook een smetje op haar blazoen: De 38-jarige Turkse, tot voor kort bekend onder de valse naam Van Waveren, werd in 1996 veroordeeld tot tien maanden cel wegens grootschalige fraude bij een uitzendbureau waar ze directeur was. Daar liet ze onder meer illegalen werken op valse sofinummers. Ze maakte deel uit van een criminele organisatie, zo oordeelde de rechter.
Erbudak werd veroordeeld tot vijftien maanden cel, maar kreeg gratie omdat ze vlak na de rechtszaak alleenstaande moeder werd. De celstraf werd omgezet in een taakstraf van 240 uur - die zij nog altijd niet heeft uitgevoerd. De komende maanden zal zij de straf dan ook moeten combineren met haar werk voor het ziekenhuis
De fraude met het uitzendbureau is overigens niet de enige 'jeugdzonde' van Erbudak. Begin jaren negentig werd zij gearresteerd omdat ze schijnhuwelijken arrangeerde, waarbij Turkse mannen grof geld betaalden om te trouwen met Nederlandse vrouwen. Erbudak regelde deze vrouwen en streek zelf het grootste deel van de winst op.

Top