ACTUEEL

Beslaglegging op huis omstreden gynaecoloog

Twee slachtoffers van de Haagse CityKliniek hebben beslag laten leggen op het huis van gynaecoloog Rock G. Dat meldde advocaat Carolien Jansma donderdag. G. werkte in de kliniek als plastisch chirurg en voerde vooral schaamlipcorrecties en borstoperaties uit.

Wantoestanden Haagse CityKliniek

Eind juni kwam de arts in opspraak. Zijn kliniek is op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gesloten. De inspectie had diverse wantoestanden geconstateerd en stelde de arts op non-actief. Het is niet de eerste keer dat G.'s praktijken zijn stopgezet. In 2004 is hij door de tuchtrechter voor een paar maanden geschorst. Volgens de Telegraaf wegens nalatigheid waardoor een patiënte is overleden.

Bodemprocedure

De IGZ weet nog niet of ze de 'borstenarts' wil laten vervolgen. Ondertussen stromen de klachten over hem binnen bij politie, diverse media en de inspectie. Advocaat Jansma liet donderdag weten namens de slachtoffers een bodemprocedure te starten. Inmiddels hebben zich drie slachtoffers bij haar gemeld. Hoeveel geld zij in totaal van de arts zullen eisen, weet Jansma nog niet. Zij denkt aan enkele duizenden euro's. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top