ACTUEEL

OM en ggz sluiten convenant melding strafbare feiten

Het landelijk Expertisecentrum Medische Zaken, ondergebracht bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam, sluit in 2010 een convenant met ggz-instellingen in de regio Rotterdam over de melding van strafbare feiten in de instellingen. Het convenant is vergelijkbaar met de afspraken met de regionale ziekenhuizen.

Melding strafbare feiten

Het Expertisecentrum Medische Zaken heeft in 2009 tachtig meldingen gekregen waarnaar strafrechtelijk onderzoek plaatsvindt. In 2008 ging het om 48 zaken.

Beroepsgeheim

Het blijkt dat het nog steeds lastig is om van sommige ziekenhuizen medische dossiers te krijgen. Zelfs als de nabestaanden of de patiënt toestemming heeft gegeven. Als de medisch beroepsoefenaar zelf verdachte is, wordt een beroep op de geheimhoudingsplicht niet gehonoreerd door de rechtbank. Het beroepsgeheim bemoeilijkt het opsporen van strafbare feiten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top