ACTUEEL

Directeur CityKliniek verschijnt voor tuchtcollege

Gynaecoloog en directeur van de in opspraak geraakte CityKliniek in Den Haag Rock G. moest dinsdag 16 maart voor het medisch tuchtcollege in Den Haag verschijnen. Volgens zijn advocaat voert de Inspectie voor de Gezondheidszorg ‘een regelrechte hetze’ tegen G. Dat meldt Omroep West.

Klachten

G. moest voor het tuchtcollege verschijnen vanwege ruim tachtig klachten over de CityKliniek. Tenminste negen vrouwen kregen ernstige complicaties na een borstvergroting. Tijdens de zitting hebben enkele slachtoffers hun verhaal gedaan.

Sluiting CityKliniek

De IGZ oordeelde dat de Haagse CityKliniek niet aan de regels voldeed. Implantaten waren niet steriel, de operatiekamers niet in orde, geneesmiddelen over de datum en de arts opereerde niet volgens de Nederlandse technieken. De IGZ heeft in juli 2009 de kliniek gesloten.

Oplossen problemen

De gynaecoloog, die zich voordeed als plastisch chirurg, is van mening dat zijn patiënten en de IGZ eerder bij hem hadden moeten aankloppen. West Online meldt dat G. in dat geval mogelijke problemen eerder had willen oplossen.

Procedures

De uitspraak van het tuchtcollege volgt op 11 mei. Het Openbaar Ministerie besluit over twee weken of G. strafrechtelijk vervolgd wordt. Er loopt ook een civiele procedure tegen de arts.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top