ACTUEEL

Bas Bloem is Nijmegenaar van het Jaar

Hoogleraar neurologie Bas Bloem is door zijn stadgenoten uitgeroepen als Nijmegenaar van het Jaar 2011. Bloem ontving de onderscheiding op 23 januari uit handen van burgemeester Thom de Graaf.

Bloem, die verbonden is aan het UMC St. Radboud, kreeg de prijs voor zijn inzet om patiënten actief te betrekken bij de behandeling van hun ziekte. Hij is medeoprichter van ParC, ParkinsonNet en MijnZorgnet. Het Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) biedt Parkinsonpatiënten een multidisciplinaire beoordeling, waarbij het zorgteam altijd geheel is afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten. Patiënten worden hier gecoacht om de juiste beslissingen te nemen.

Gids

ParkinsonNet telt 65 regionale netwerken in heel Nederland. Het verbetert de kwaliteit van zorg en bespaart tientallen miljoenen euro’s. Vorig jaar is Bas Bloem door het ministerie van VWS uitgeroepen tot Nationale Zorgheld vanwege zijn inzet om patiënten actief te betrekken bij hun eigen zorg. Onder het motto van ‘god naar gids’ maakt Bloem zich ook sterk voor een opener en gelijkwaardiger relatie tussen arts en patiënt.  

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Van der Meeren

26 januari 2012

Van Harte Bas! Prachtig dat jouw goede werk zo breed wordt gewaardeerd.
Wim van der Meeren

VVKfEDXwa

10 maart 2012

De rampen op zihzcelf zijn een gevolg van een NATUURLIJKE manifestatie, niet omdat half haiti in angst leeft, of dat er op chillie zoveel angst heerst, in turkije of waarever. wij mensen ervaren de hervormingen van terra als rampen en tegenspoed omdat deze verliezen aan mensenzijde met zich meebrengen. Dit laat onverlet dat de aarde op haarzelf een transformatie doormaakt die mijn inziens een positief gevolg heeft voor de mens in algemene zin! Positief/negatief kent zij niet, zij past zich aan aan de frequentie en heersende toon binnen de kosmos, waarin zij maximaal kan bewegen. Wij mensen hangen er een label aan dat dit positief of negatief is. onvoorwaardelijke liefde zoals jezelf aangeeft is zuiver, is transparant, het IS enkel. Ik weet niet of jouw leefperspectief het zonnetje na de regen is of de juist de regen wat na het zonnetje komt. voor mij zelf zijn dit beide onlosmakelijk met elkaar verbonden elementen en in beide situaties schept het de mogelijkheid trachten te doen wat goed is voor me/jezelf en daarvoor ook voor mijn/jouw naaste. als het regent lach ik en als de zon schijnt net zo hard. Dit is geen onderscheid in zijn,dit is ZIJN.de dood lacht je het hele leven toe het enige wat je kan doen is teruglachen, zo ook voor het leven!Op deze wijze heb ik ervaren dat de schone zaak die we geduld noemen en stuk makkelijker is om uit te voeren het brengt je een begrip dat vele zaken op het bewust leven en zijn van mensen van invloed is je gehele leefwereld. een realiteit die wij als negatief ervaren omdat dit dood en verderf met zich mee brengt voor jezelf of je omgeving, kan als uitwerking zeer positief zijn. Hoe onmenselijk dit ook overkomt het is nou eenmaal de natuur waar we in leven, er een onderdeel van zijn en uiteindelijk allemaal niet aan ontkomen. Wil nogmaals niet zeggen dat alle leed die voorkomt uit deze transformatie acceptabel is voor het individue die midden in die puinzooi moet overleven tot het licht weer gloort aan de horizon!

Top