ACTUEEL

Ex-topman LangeLand kreeg ontslagvergoeding

Voormalig bestuursvoorzitter van het LangeLand Ziekenhuis Max Visser heeft bij zijn vertrek in september 2012 een ontslagvergoeding van 80.000 euro gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat op vrijdag 15 november openbaar is gemaakt. Zijn totaal inkomen als bestuursvoorzitter komt daarmee op 320.418 euro.

Het LangeLand Ziekenhuis verkeerde bij de wisseling van de bestuursvoorzitter geruime poos financieel in zwaar weer. Visser, in december 2011 aangetreden als bestuursvoorzitter, maakte in september 2012 plaats voor Jan Willem Brinkman. Deze werd in juli als interim-bestuurder binnengehaald bij het ziekenhuis en kreeg als lid een plek in de raad van bestuur. Het ziekenhuis heeft de wisseling toen niet meteen niet naar buiten gebracht, omdat het “niet opportuun” was, “gelet op de uitdagingen waar het ziekenhuis voor staat”, zei Brinkman een paar weken na zijn aanstelling. “Het ziekenhuis verkeert financieel in zwaar weer en moet een aantal maatregelen nemen om uit de gevarenzone te komen. Dit vergt een bepaalde stijl van aansturing”, zo lichtte Brinkman vorig jaar zijn aanstelling als eindverantwoordelijke toe.

Het ziekenhuis werd in juli dit jaar gered van faillissement door een gezamenlijke inspanning van de medische staf van het ziekenhuis, zorgorganisatie Vierstroom, het Groene Hart Ziekenhuis en facilitaire dienstverlener Vebego. 

Jaardocument LangeLand ziekenhuis 2012

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top