ACTUEEL

OM behandelt 23 zaken tegen CityKliniek

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag neemt 23 zaken in behandeling van vrouwen die mogelijk ernstig lichamelijk letsel hebben opgelopen door behandeling die zijn uitgevoerd in de CityKliniek in Den Haag. Dat heeft het OM donderdag laten weten.

Aangiftes

De politie zal de aangiftes van de vrouwen binnenkort opnemen. Daarbij en bij het beoordelen van de meldingen worden politie en justitie bijgestaan door een medische deskundige op het gebied van plastische chirurgie.

Misstanden

Het OM riep in juli vorig jaar cliënten van de CityKliniek op om hun klachten te melden, nadat duidelijk werd dat daar sprake was van mogelijke misstanden bij de behandelingen. In totaal hebben er zich 67 officieel als gedupeerde gemeld. Van hen zijn 35 mensen behandeld in de CityKliniek en 32 in de Wellness Kliniek in België, aldus het OM.

Schadevergoeding

Volgens justitie zijn er voor overige gedupeerden die in Nederland zijn geopereerd nog steeds mogelijkheden om aangifte te doen, als dat nog niet is gebeurd. Dat kan bij de politie in de eigen woonplaats. Door de aangifte kunnen zij een beroep doen op schadevergoeding bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Beslag op huis arts

De zaak kwam eind juni vorig jaar aan het licht. Twee slachtoffers van de Haagse CityKliniek hebben toen beslag laten leggen op het huis van gynaecoloog Rock G. G. werkte in de kliniek als plastisch chirurg. Hij hield zich met name bezig met schaamlipcorrecties en borstoperaties.

Sluiting CityKliniek

Zijn kliniek moest toen op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dicht. De Inspectie had diverse wantoestanden geconstateerd en stelde de arts op non-actief. Het is niet de eerste keer dat zijn praktijken werden stopgezet. In 2004 heeft de tuchtrechter hem al voor een paar maanden geschorst. G. moest dinsdag voor het tuchtcollege verschijnen. De uitspraak volgt op 11 mei. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 maart 2010

Jammer dat er in de berichtgeving steeds wordt gesproken dat deze gynaecoloog als PLASTISCH chirurg werkt.

Dat is pertinent onjuist: hij werkte als COSMETISCH chirurg.

Een wereld van verschil.

Plastisch chirurg is een beschermde titel die je moet verdienen door een gedegen opleiding in dit vakgebied, terwijl iedere basisarts zich cosmetisch chirurg mag noemen omdat die titel niet beschermd is.

Dit soort berichtgeving geeft de plastische chirurgie een slechte naam die ze niet verdient!

Top