HRM

Eigenaar thuishulpbedrijf verdwijnt en dupeert werknemers

Het personeel van twee Belgische bedrijven in de huishoudelijke hulp is gedupeerd door de eigenaresse. De 46-jarige Helmondse doekte de bedrijven in juni plotseling op en verdween zonder de laatste salarissen en vergoedingen uit te betalen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

De medewerkers van Life Improvements en Oppasdienst Aan Huis deden onder meer huishoudelijk werk voor hulpbehoevenden. De eigenaresse is een Belgische die de laatste jaren in de Helmondse wijk Brandevoort woonde. Deze Heidi Jansen noemt zichzelf in Nederland Julia Bregts, schrijft het ED. Onder die naam bracht ze ook een boek uit (In je hart zit innerlijke kracht) en heeft ze nog een ander bedrijfje, Innerlijke Thuiszorg. Dat staat sinds 2013 geregistreerd op haar adres in Brandevoort en onder haar naam Heidi Jansen.

De 24 ex-werknemers kunnen nu geen uitkering aanvragen, omdat zij niet de juiste documenten hebben ontvangen en het bedrijf niet failliet is verklaard. De klanten van de Belgische Helmondse zaten van de ene op de andere dag zonder hulp.

Vakbond FNV heeft aangetekende brieven naar Jansen gestuurd, maar die komen niet aan. Op 29 juli lazen de medewerkers op Facebook dat hun ex-bazin die dag naar een vakantieadres zou vliegen. Daarop besloten ze met hun verhaal naar buiten komen, aldus het ED.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top